Korzystnie wpływa na włosy, paznokcie i skórę. Łagodzi bóle reumatyczne, spowalnia procesy starzenia oraz rozwój nowotworów. Sok ze świeżej główki ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Warto jeść kapustę, szczególnie teraz jak jest młoda!
Składniki:
mała główka kapusty
pęczek koperku
sól
cukier
ocet winny
olej
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski i solimy. Robimy to około godziny przed podaniem surówki.
Dokładnie ugniatamy kapustę widelcem w misce – to sprawi, że puści sok i będzie miękka!
Surówkę doprawiamy przed podaniem. Dodajemy drobno pokrojony koperek, trochę octu i trochę cukru oraz pieprzu – wedle własnego uznania. Zalewamy olejem, mieszamy i już!
Sprawdźcie sami! PYCHA!
źródło: kobietaxl.pl
Muszę zrobić, no wygląda apetycznie 😋